L'incendi més greu de la història a Eivissa ja ha cremat 2000 hectàrees

L'incendi provocat aquest dimecres a Eivissa ja ha calcinat més 2.000 hectàrees de vegetació (com tot el terme municipal de Mataró) de la zona de Morna, a Sant Joan de Llabritja, cosa que el converteix en l'incendi més greu que ha patit Eivissa en tota la seva història, segons ha informat en roda de premsa la consellera d'Interior en funcions, Pilar Costa.

En una compareixença davant els mitjans a l'Ajuntament de Sant Joan, Costa ha informat que l'incendi no està controlat i resulta "molt difícil" preveure quan podrà estar-ho, ja que la zona cremada i on encara cremen les flames és "molt espessa", de manera que el foc es propaga amb "rapidesa". En aquest sentit, Costa ha confirmat que no cal lamentar danys materials ni personals.

La titular en funcions d'Interior ha explicat que s'ha establert una zona de seguretat entre Portinatx i Sant Vicent de sa Cala amb la finalitat que les flames no creuin la carretera vella de Portinatx, la qual cosa incrementaria de forma molt important el risc que el foc arribés aquest nucli poblacional.

De moment, però, no es preveu evacuar cap nucli urbà, encara que al voltant de 80 persones han hagut de ser desallotjades dels seus habitatges, segons ha assenyalat Costa, que ha precisat que, segurament, un nombre major de persones ha abandonat les seves cases però al haver-ho fet de forma voluntària es desconeix la xifra real de desallotjats.

Així mateix, com a mesura preventiva, a les 9,30 hores d'aquest dijous ha estat desallotjat el Col.legi Públic de Sant Joan en col.laboració amb la Conselleria d'Educació, tot i que segons ha recalcat Costa, no existia un risc real per als alumnes, però la decisió s'ha pres "per prevenció".

Pel que fa als efectius, la responsable d'Interior ha confirmat que tres 'canadairs' estan actuant des de l'aire i ha assenyalat que s'està a l'espera que arribi un quart 'Canadair', ja que és el mitjà més efectiu per sufocar les flames.

A més, aquest matí el nombre d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències desplaçat fins Eivissa per donar suport al operatiu ja arribava als 150, tot i que durant tota la nit han estat combatent el foc al voltant de 20 efectius de la UME.

Per terra, els bombers tenen 4 vehicles auto-bomba i 2 vehicles dida que donen suport a les brigades de l'Ibanat i els seus propis efectius de bombers. L'operatiu compta també amb la participació dels agents protecció civil i la policia local de Sant Joan i de Santa Eulària.

Detingut el presumpte autor accidental. Costa ha confirmat que un home d'uns 50 anys d'edat ha estat detingut com a presumpte autor accidental de l'incendi. Fonts de la Guàrdia Civil han informat que que el detingut, natural d'Argentina però resident a Eivissa, va ser detingut aquest dimecres, cap a les 20,30 hores. MCC, segons la versió policial, estava manipulant un fumador en un rusc d'abelles quan de forma no intencionada va desencadenar l'incendi. MCC està detingut a les dependències de la Guàrdia Civil i passarà a disposició judicial aquest matí.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey