Alguns Ajuntaments podrien abandonar ara les franges, tot i tenir-ne el finançament del 60% assegurat. Aquesta actuació invalidaria la major part d'assegurances d'incendis dels parcel.listes

Les ADF del Maresme i Sud-Est del Vallès Oriental alerten de la possibilitat de que alguns Ajuntaments, motivats per la crisi que afecta la societat, i tot i tenir les subvencions de la Generalitat de Catalunya que cobreixen un 60% dels treballs, no es realitzin els treballs de manteniment de les franges de protecció perimetral contra incendis forestals.

franja de portecció de la urbanització El Castell de Dosrius
Tan mateix, el 40% del cost restant, és finançat pels parcel.listes, que aporten entre 10 i 25 € per parcel.la i any per aquests treballs; de forma que a l'Ajuntament no li comporta un cost suplementari.

Aquesta situació podria ser molt greu, ja que la major part dels boscos continuen amb una gran quantitat de combustible vegetal fruit de les ventades del març de 2010 i de la manca d'aprofitament del bosc, que és sumaria a un alt risc d'incendi forestal condicionat per la climatologia i la vegetació.

Pel que fa als parcel.listes, el no executar les franges, els pot invalidar la major part d'assegurances d'incendi dels seus habitatges, ja que aquestes indiquen clarament que s'ha de disposar de franja de protecció i complir la de la normativa de prevenció d'incendis.

Per evitar aquest perill per a les persones, les urbanitzacions i el bosc, les ADF demanen als Ajuntaments que actuin en consequència i realitzin els treballs de manteniment de les franges establerts en la planificació preventiva contra els incendis forestals.

En canvi, hi ha Ajuntaments com Dosrius, Alella, Mataró, Palafolls o Tordera que ja estant executant els treballs de manteniment de les franges per poder-les tenir en condicions aquest estiu.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey