Les nostres ADF son expertes en compartir recursos humans i materials i en estalviar diners a les administracions

Les ADF del Maresme i SE del Vallès Oriental son especialistes en optimitzar recursos humans i materials. N'és una mostra la pròpia Federació d'ADF, que es utilitzada com una eina eficaç de coordinació, formació i equipament del voluntariat, aconseguint elevar el nivell del nostre equip humà, millorar les seves condicions de participació en les tasques de prevenció i extinció d'incendis, i assolir un resultats que tendeixen a la qualitat i a l'excelència, tot i la diversificació de les nostres ADF i de les persones que les formen.

No en va, hem après a compartir recursos materials i humans, a treballar en equip i amb una estructura de responsabilitats que ens permet desenvolupar-nos amb eficiència en el dia a dia i en les situacions d'emergències bàsiques.

També hem aconseguit compartir els problemes i trobar junts les sol.lucions, i no només dins les nostres ADF, sinó amb altres ADF i amb els Bombers, els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra, els Parcs Naturals, l'Oficina de Prevenció d'Incendis de la Diputació, els Ajuntament, els Propietaris Forestals o les entitats conservacionistes. I això ens ha fet més eficients i més efectius.

Sabem, però, que en una gran emergència haurem de posar en pràctica aquests coneixements i experiència, i segur que ens serà difícil, però tenim les eines i les capacitats per sortir-nos.

També som conscients que calia racionalitzar la despesa de les administracions, i cercar solucions per ser més sostenibles ambientalment i econòmica. Tan mateix, si les actuals retallades a les ADF que a aplicat la Generalitat també s'apliquen o incrementen els propers anys, les ADF ens costarà molt poder respondre com ho podem fer avui, malgrat que tinguem totes les ganes de fer-ho. I si aquestes retallades s'apliquen a la Diputació, tan al  manteniment dels plans de prevenció d'incendis, com als plans de vigilància, aleshores la situació pot arribar a ser crítica. I en un any on les condicions ambientals ens anessin en contra, podriem perdre fins l'últim llençol de la bogada.

Es per això, que des de les ADF som solidaris amb la situació de crisi actual, però demanem a les administracions que no es continui aplicant retallades en els sistemes de prevenció i extinció d'incendis, i que es cerquin alternatives d'estalvi i optimització de recursos, com les que ja estem aplicant al Maresme.

Sense les ADF i els seus voluntaris i voluntàries, Catalunya estariem en una situació de major risc davant dels incendis forestals, i la nostra resposta davant les situacions de risc seria sensiblement menor.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey