La major part de la superfície forestal del Maresme i del Sud-Est del Vallès Oriental es troba classificada com a zona d'alt o molt alt risc d'incendi forestal

La major part de municipis forestals de la Serralada Litoral i el Montnegre Corredor, que formen part de la Federació de les ADF del Maresme, estan classificats pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya (Mapa de Protecció Civil de Catalunya) com a municipis amb alt perill d'incendi forestal i vulnerabilitat molt alta. Concretament, tenim així Tordera, Arenys de Munt, Argentona, La Roca del Vallès, Montornès del Vallès i Sant Fost de Campsentelles. Vuit municipis més, concretament Palafolls, Sant cebrià de Vallalta, Sant Andreu de Llavaneres, Cabrera de Mar, Cabrils, Alella, Vallromanes i Vilanova del Vallès presenten un perill alt i una vulnerabilitat alta d'incendi de risc d'incendi forestal. En total, doncs, 14 dels 34 municipis de la Federació es troben en un alt o molt alt risc d'incendi forestal.

El perill municipal es determina de forma estàtica (no considerant la dinàmica de canvis que genera les condicions metereològiques) d'acord als estudis de la Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i té en compte el perill d'ignició i el de propagació, que depenen de factors històrics, de vegetació, orogràfics i climàtics. La vulnerabilitat municipal es determina considerant els elements vulnerables inclosos en terreny forestal o en una distància inferior a 500 metres d'aquests, classificant aquests elements vulnerables en cinc grups: poblament, elements especialment perillosos, insfrastructures, espais naturals protegits i models de combustible.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey