Algunes de les rieres del Maresme en l'estat actual no podran aguantar plujes superiors a 40 litres/metre quadrat en una hora

Si les prediccions de pluja es fan efectives i en alguns municipis de la comarca es superen més de 100 litres per m2, les rieres poden tenir problemes per evacuar les aigües pluvials. Però quan hi poden haver problemes extrems, seria si hi haguessin puntes de 40 litres/m2 o superiors en algunes de les conques amb més superfície urbanitzada, amb hivernacles i en rieres i torrents plens a vessar de canyes i de restes vegetals de les ventades del març passat.

Al creixement urbanistic desendreçat, que a reduit seccions de rieres i fins les ha ocupat totalment, les canalitzacions fetes a corre-cuita i la falta d'una planificació de les rieres i del manteniment (des de 2009 que l'Agència Catalana de l'Aigua no inverteix al Maresme), situa algunes de les nostres rieres en RISC MOLT ELEVAT D'INUNDACIONS.

Des de la Federació hem demanat reiteradament un pla de rieres que substitueixi el que es va realitzar l'any 1990, avui del tot caducat i ineficient, i que incorpori els usos del sòl i les millores tècniques i ambientals.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey