El Parc Serralada Litoral redueix ara les aportacions dels Ajuntaments en un 25%, però els seus habitants i propietaris continuaran sense poder accedir a les subvencions de la Diputació de Barcelona pels Parcs Naturals

Com ja vam comentar a l'anterior noticia, els Ajuntaments aporten una part considerable del pressupost del Consorci del Parc Serralada Litoral. Donat que alguns d'aquests Ajuntaments no podien pagar la quota que els corresponia, el propi Consorci s'ha tirat enrerra del pressupost aprovat a finals del 2012, i en el passat plenari del dia 20 de març, va aprobar un pressupost reduint significativament les aportacions ordinàries pel 2013.
Paral.lelament, en el mateix plenari, ens han informat que es va aprobar una aportació extraordinària per part dels Ajuntaments per finançar les obres de la nova seu, situada a l'edifici de can Magarola d'Alella (fins ara el PSL tenia unes oficines a Cabrera de Mar). Així, pel que fa als Ajuntaments i per l'anualitat 2013, l'aportació dels Ajuntaments queda fixada de mitjana en un 75% de l'aportació prevista al 2012. Per altra banda, al Parc Montnegre-Corredor, els Ajuntaments continuaran sense pagar cap quota pel seu territori protegit. Tan mateix, no hem tingut coneixement de que els seus habitants i propietaris agrícoles i forestals ja puguin accedir a les subvencions que atorga la Diputació de Barcelona pels territoris inclosos dins els Parcs Naturals de la demarcació, ja que les bases pel 2013 quedaven explícitament exclosos.

Demanem a la Diputació de Barcelona, als Ajuntaments i Consells Comarcals del Parc Serralada Litoral, que realitzin les gestions necessàries perquè al 2014 els habitants i propietaris del Parc puguin acollir-se a l'ordre de subvencions de Parcs Naturals de la Diputació.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey