La Generalitat ja no es fa càrrec d'eliminar les palmeres afectades pel morrut al Maresme

Com ja hem observat en els darrers anys, les palmeres de Canàries i Dactilíferes, en un primer terme, i altres palmeres com el margalló a mig termini, resultaran afectades per l'escarbat morrut (Rhynchophorus ferrugineus). Pel que fa a la palmera de Canàries, els experts assistents a les jornades de l'11.12.2009 a Cabrera de Mar van resoldre que s'extingirà del Maresme properament, excepte aquells exemplars els quals els seus propietaris en tinguin cura de fer-los-hi els tractaments químics periòdics. Un tractament, però, que pot anar de 400 a 1000 €/any, i que ara per ara, amb les tècniques actuals, s'ha de fer any rera any.

En aquest sentit, es molt important eliminar immediatament la part afectada dels exemplars morts i procedir segons la normativa vigent, que obliga a fer-ho destruint els possibles ous i individus adults.

Fins a l'octubre de 2009 el DAAR de la Generalitat es feia càrrec dels costos dels treballs d'eliminació de les palmeres mortes, però a partir d'aquesta data, l'administració catalana concentra els seus recursos limitats a controlar la plaga al límit de la comarca, concretament al Vallès Oriental i la Selva, i ja no actua al Maresme.

Des de la Federació ADF Maresme s'està treballant amb els Ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme per poder fer aquest servei als municipis del Maresme a preus assumibles pels titulars de les palmeres.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

La FADF Maresme eliminarà les espècies invasores i naturalitzarà el tram final de la riera de Vallalta, al terme municipal de Sant Pol de Mar