Ara crema Austràlia!


Els bombers a Austràlia van començar ahir l'evacuació voluntària dels habitants de la població de Dandaragan davant l'avanç incontrolat d'un dels incendis que cremen al país. El servei de bombers va indicar a les 2.883 persones censades en aquesta localitat a 54 quilòmetres al nord de Perth, la capital de l'estat, que "la millor opció per sobreviure és escapar de les flames".

"La sortida en l'últim moment sol resultar mortal", van advertir les autoritats, que tenen a més d'un centenar de bombers i voluntaris combatent el foc a l'àrea, segons la ràdio ABC.

L'estat d'Austràlia Occidental pateix la pitjor sequera en un lustre i els incendis allà succeeixen als que cremen des de la setmana passada a Nova Gal les del Sud i Victòria.

Les autoritats australianes van posar aquest any en funcionament un nou sistema nacional d'alerta contra incendis després dels focs del tràgic "Dissabte Negre", del passat 7 de febrer, que van matar 173 persones, van arrasar pobles sencers i van cremar gairebé mig milió d'hectàrees. EFE mg / ZM / ig

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey