Tanca una de les millors campanyes d'incendis, tot i les males expectatives ambientals previstes

El passat 8 d'octubre es va fer la reunió de coordinació entre els bombers, ADF, agents rurals, mossos d'esquadra, Pla de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme i Parcs Naturals del Maresme i el Vallès Oriental pel tencament de la campanya d'incendis de l'estiu 2009.

Tot i ser una campanya molt dura en quan a pèrdues humanes, recordem la mort dels 7 bombers, i amb múltiples situacions d'alt risc d'inceni forestal, al final s'ha tancat un dels millors períodes en quan als incendis forestals, amb només 10 Ha cremades a l'àmbit de la Serralada al Maresme i Vallès Oriental.

En aquest èxit destaca la coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables dels incendis, que enguany hem de celebrar els 10 anys de coordinadores (2000-2009), i especialment la feina que fan els 360 voluntaris de les 10 ADF d'aquest territori i la seva Federació. En aquest sentit, durant la campanya que ara tanca, el voluntariat de les ADF, per controlar les 30228 Ha de massa forestal, va fer 13215 hores de vigilància, 302 hores d'extinció, va participar en 69 incendis i conats d'incendis i els seus vehicles van recorrer, en conjunt, 41632 km.

En total, la feina del voluntariat de les ADF va comportar un estalvi per a l'administració de més de 210.000 euros.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey