La FADF Maresme eliminarà les espècies invasores i naturalitzarà el tram final de la riera de Vallalta, al terme municipal de Sant Pol de Mar

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha encarregat a la Federació ADF Maresme l'eliminació de les espècies vegetals invasores i la naturalització de la riera de Vallalta, en el tram entre l'escola Sant Pau i el Mediterrani, dins el terme municipal de Sant Pol de Mar. 

Els treballs que s'executaran entre el desembre de 2021 i l'octubre de 2022, son:

  1. Eliminació de les espècies vegetals invasores, bàsicament la canya (Arundo donax), utilitzant mètodes fisics, fins a esgotar els rizomes (sistemes radiculars on s'emmagatzemen les reserves de la planta). La canya és una espècie originaria d'Àsia, i es va introduir al Maresme per utilitzar-se com a suport dels conreus de la mongeta, el tomàquet i el pèsol, però ràpidament va colonitzar les rieres, i va reduir la superfície de la comunitat vegetal autòctona: l'alocar. La canya redueix la secció de desguàs de les rieres i incrementa el risc d'inundacions durant els aiguats.
  2. Eliminació de les deixalles que s'han abocat a la llera, i el seu transport a gestor autoritzat.
  3. Renaturalització dels marges en el tram indicat, amb la recuperació de les espècies vegetals de l'alocar: aloc (Vitex agnus-castus), vinca (Vinca major) i magraner (Punica granatum). Aquí teniu la floració de l'aloc:

S'actua en un total de 2'5 hectàrees. El cost total de les actuacions, IVA inclòs, és de 43.154,15 €.

Per a la realització d'aquests treballs, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar disposa d'una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat de Catalunya.


Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme