Fes que el teu jardí sigui resistent a un incendi forestal (Adaptant els habitatges a resistir els incendis forestals. 1)


Un paisatge resistent al foc no és necessàriament el mateix que un jardí ben cuidat. Aquest tipus de paisatge utilitza plantes resistents al foc que estan plantades estratègicament per resistir la propagació del foc a la vostra llar.


Les plantes resistents al foc són excel·lents al Maresme i Vallès Oriental, ja que sovint són tolerants a la sequera.  La bona notícia és que no necessiteu molts diners per fer que el vostre paisatge sigui resistent. I trobareu que un paisatge resistent al foc pot augmentar el valor de la vostra propietat i conservar-ne l’aigua tot embellint la vostra llar.



Trieu plantes i materials resistents al foc: creeu zones resistents al foc amb parets de pedra, patis, cobertes i carreteres, com ara:


• Utilitzeu roques, cobertes de flors, parterres i jardins com a coberta terrestre per a espais nus i tan efectius per reduir el combustible al vostre jardí.
• Elimina les tanques de bruc, que cremen molt fàcilment.
•No hi ha plantes a prova de foc. Seleccioneu plantes d’alta humitat que creixin a prop del sòl i tinguin un contingut de saba o de resina baix.
• Trieu espècies de plantes ignífugues que resisteixin la ignició, com ara maduixers, l'àloe, lligabosc, heura...
Aladern (Rhamnus alaternus), arbust resistent al foc
• Seleccioneu arbustos resistents al foc, com ara els rosers, aladerns, llentiscles, el Prunus laurocerasus, arboç...
• Plantar arbres de fusta dura, com l'auró blanc, la servera, el freixe de flor, freixe de fulla petita o el cirerer, que són menys inflamables que els pins, xipressos, avets i altres coníferes.


Consulteu el vostre jardiner, al vostre viver o a la pròpia Federació ADF Maresme (federacioadfmaresme@gmail.com) per obtenir assessorament sobre les plantes resistents al foc i el disseny de jardins i paisatges resistents al foc.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

La FADF Maresme eliminarà les espècies invasores i naturalitzarà el tram final de la riera de Vallalta, al terme municipal de Sant Pol de Mar