La Federació crea un premi per reconèixer la dedicació dels voluntaris i dels cossos i associacions que treballen per la prevenció i extinció d'incendis i per la protecció de la natura al Maresme i al Vallès Oriental


BASES DEL PREMI ROURE DE PLATA PEL RECONEIXEMENT A LES PERSONES, ENTITATS I COSSOS QUE ES DEDIQUEN A LA PREVENCIÓ I EXTINCIÓ D’INCENDIS I A LA PROTECCIÓ DE LA NATURA AL MARESME I AL SUD-EST DEL VALLÈS ORIENTAL

 
  1. PRESENTACIÓ
     
    Des de les ADF i la Federació de les ADF del Maresme i Sud-est del Vallès Oriental es considera necessari que es valori la dedicació i interès del voluntariat de les ADF federades, i de les persones que treballen per la prevenció i extinció dels incendis forestals i la protecció i preservació de la natura a l’àmbit territorial d’aquesta Federació.
     
  2. OBJECTIUS

    • Reconèixer la dedicació del voluntariat de les Agrupacions de Defensa Forestal en les tasques pròpies de les ADF i la protecció de la natura.
    • Reconèixer i valorar la feina dels cossos professionals que es dediquen a la prevenció i extinció d’incendis i a la protecció de la natura.
    • Donar visibilitat a les ADF i al seu voluntariat, afavorir els valors socials, de sostenibilitat i territorials.
       

  1. ÀMBIT TERRITORIAL
     
    L’àmbit territorial de les actuacions mereixedores d’aquests reconeixements és el Maresme i el Sud-Est del Vallès Oriental.
     
  2. CANDIDATS
     
    Es podran presentar als premis les persones, associacions, entitats i cossos professionals que es dediquen a la prevenció i extinció dels incendis forestals i a la protecció i preservació de la natura a l’àmbit territorial de la Federació..
     
  3. PREMI
     
    S’entregaran un màxim de 5 premis anuals.
     
    Reconeixement públic de la trajectòria individual o bé com a entitat, associació o cos professional: es lliurarà un diploma i una insígnia de plata amb l’escut de la Federació de les ADF del Maresme.
     
    La Federació de les ADF del Maresme crearà un Llibre de Registre dels premiats i els seus mèrits.
     
    El resultat de l’elecció del premiat serà comunicat directament a la persona o entitat/associació/cos escollida i se li indicarà el dia de l’acte de lliurament.
     
  4. REQUISITS I TERMINIS
    1. Cada ADF de la Federació podrà presentar com a màxim un  candidat anualment. Es podrà fer per correu electrònic a federacioadfmaresme@gmail.com indicant nom i cognoms del candidat o nom entitat, i els mèrits que justifiquen la candidatura.
    2. Caldrà entregar una relació de mèrits del candidat d’acord amb l’objectiu del Premi. Es podran presentar entre l’1 de febrer i fins a 15 dies abans de la trobada anual d’ADF del Maresme i Sud-Est del Vallès Oriental.  a la seu de la Federació ADF Maresme.
    3. Es lliurarà el premi durant la Trobada anual de les ADF del Maresme.
    4. La convocatòria del premi serà anual.
       
  5. CRITERIS DE VALORACIÓ
     
    Els criteris de valoració del candidat serien els següents:
      • Grau de participació i/o elaboració dels projectes de l’ADF realitzats al llargs dels anys, projectes actuals, i projectes de futur al territori.
      • Contribució a la projecció de l’ADF.
      • Capacitat de cohesió que genera al grup.
      • Foment de les bones pràctiques de l’ADF: organització, resultats, bon ambient.
      • Consolidació de l’ADF, que hagi contribuït a la funcionalitat de l’ADF al llarg dels anys.
      • Treballi per la varietat de persones de l’ADF: joves, adults, homes, dones.
      • Fomentar i consolidar actuacions en alguns dels àmbits: la protecció, i preservació de la natura, la sostenibilitat i la prevenció i extinció d’incendis.
  6. EL JURAT
     
    1. El jurat es constituirà per cada convocatòria, i estarà format per cinc membres: President, Coordinador de la Federació ADF Maresme, 1 membre de la Junta de la Federació, 1 persona significativa en el món forestal, 1 representant dels Cossos de Bombers, Agents Rurals o Mossos d’Esquadra.
    2. El jurat atorgarà el premi per majoria de vots, ostentant el President de la FADFM vot de qualitat en cas d’empat.
    3. Es podran entregar un màxim de 5 premis anualment.
    4. El premi no es pot quedar desert.
    5. Les candidatures no premiades es podran presentar en properes anualitats.
       
      Federació ADF Maresme

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey