Important incendi a l'Alt Camp

Mentre al Maresme i SE del vallès Oriental els boscos encara guarden prou humitat, a Tarragona ha iniciat un incendi que pot arribar a ser molt important, a causa de la vegetació i el fort vent.

Els Bombers de la Generalitat, amb el suport de les Agrupacions de Defensa Forestal ADF, continuen treballant en l’incendi forestal del municipi de la Riba (Alt Camp). El foc continua actiu i hauria cremat més de 200 hectàrees de vegetació, segons les primeres estimacions fetes per Bombers.

Al lloc, treballen 56 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris (11 helicòpters bombarders, 1 helicòpters de comandament i 1 helicòpter de coordinació aèria dels Bombers de la Generalitat i, a més, dos hidroavions del Ministerio de Medio Ambiente Rural i Marino procedents de Saragossa). Cal destacar que els avions de vigilància i atac no poden col·laborar en les tasques d’extinció a causa del fort vent que bufa a la zona.

Segons les darreres informacions, s’ha tallat la circulació del trànsit de la carretera C-14 al quilòmetre 28, entre Alcover i Vilaverd. A més, també es manté tallada la carretera local TV-7044 a la Riba. D’altra banda, s’ha demanat el tall de les línies ferroviàries de l’AVE i de la línia convencional com a mesura preventiva.

Com a mesura preventiva, efectius dels Mossos d’Esquadra han desallotjat unes 75 persones dels campaments dels Massets i d’Almogàvers, i han estat acompanyades fins al nucli de la Farena. Cap d’aquestes persones ha resultat ferida.

La Direcció General de Protecció Civil ha activat, a les 15.40 hores, l’alerta del pla l’INFOCAT (Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya). Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya, CECAT, depenent de la DGPC se segueix l’evolució de l’incendi en permanent contacte amb els centre de comandament dels cossos d’emergències.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey