Capturat un porc vietnamita ensalvatjat a Riudemeia, Argentona

Dijous passat, un caçador que estava a la vall de Riudemeia, a Argentona, va observar un animal pasturant a les planes de vora la riera. La seva sorpresa va ser quan va poder identificat l'animal: un porc vietnamita (Sus scrofa domestica).

Es tracta d'un porc que a europa s'utilitza com a animal de companyia, tot i que als països d'orígen es cria com animal de carn. Quan el seu propietari es cansa de tenir aquest animal de companyia, hi ha qui l'abandona a la natura, a la qual s'hi adapta ràpidament, com ja ha passat a la península ibèrica amb la cotorra, l'ós rentador o el visó americà, per citar-ne uns exemples.

Aquest exemplar s'havia ensalvatjat, i des de feia setmanes se'l podia veure per aquests paratges. Sembla, però, que hi hauria un grup de porcs vietnamites a l'entorn de Burriac i la Feu, i que s'haurien adaptat perfectament al territori.

Ens trobem, per tan, davant una nova espècie alòctona invasora, que pot perturbar l'equilibri dels ecosistemes de la Serralada Litoral en general i de la fauna en especial, i que obliga a les administracions i entitats que gestionen el medi a actuar ràpidament per a controlar aquesta nova espècie invasora.

Desconeixem hores d'ara l'impacte que pot tenir sobre el medi, però hi ha alguns autors que certifiquen que el porc vietnamita es pot creuar amb el senglar, apareixen híbrids que afectarien a l'espècie autòctona.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

La FADF Maresme eliminarà les espècies invasores i naturalitzarà el tram final de la riera de Vallalta, al terme municipal de Sant Pol de Mar