Dissenyem i executem un jardí romà en un jaciment d'un temple romà

El jaciment de Can Modolell incorpora un jardí d’estil romà dissenyat pels serveis tècnics de la Federació de les ADF del Maresme i executat per la Brigada de la FADFM, amb suport de voluntariat. Així, aquest dissabte, 18 de desembre, s'ha dut a terme l’enjardinament del Clos Arqueològic de Can Modolell de Cabrera de Mar (El Maresme). Aquesta actuació estava prevista en el marc del projecte finançat per Autopistes ABERTIS i redactat per David Farell, arqueòleg, i Oriol Bassa, enginyer de forests.

Les espècies plantades són autòctones de la mediterrània occidental i se sap que formaven part dels jardins públics i privats de l’antiguitat. Són el boix balear, la vinya verge, el lilà, el margalló, el romaní rastrer, el xiprer i la lavanda.

A partir d’ara les visites al jaciment comptaran, doncs, amb un atractiu extra. Al discurs històric que se centra en la vil·la romana i els cultes en els segles I-II dC, se li afegirà el naturalista, tractant la botànica i les propietats ornamentals i curatives de les espècies.

La plantació, coordinada pels tècnics de la Federació ADF del Maresme, ha comptat amb la participació del voluntariat de l'ADF Serra de Marina i del grup d’alumnes de l’Equip Verd del Col·legi Parroquial Sant Feliu, de 1r i 2n d’ESO.

Es dona la circumstància que la plantada ha estat gravada per TV3, per a emetre com a reportatge en el programa “Espai Terra”.

D’aquesta manera Can Modolell millora notablement el seu aspecte, sobretot el que oferirà en època de floració.

Recordem que el clos està obert cada primer diumenge de mes de 2/4 d’11 a 2/4 de 2 i que les visites són gratuïtes i van a càrrec de TANIT.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey