Que cal fer abans del 15 de juny, per prevenir els incendis forestals al Maresme i al Vallès Oriental

Davant els danys causats per les ventades i les nevades del primer trimestre de 2010, la Federació de les ADF del Maresme considera com a prioritat absoluta executar:
  • els treballs d'obertura de la xarxa de camins i pistes forestals dels Plans de Prevenció d'Incendis Municipals i
  • eliminar els arbres caiguts i el brancatge trencat de les franges de protecció perimetral d'urbanitzacions i dels Perímetres de Protecció Prioritària.
  • Treure la vegetació de les lleres de les rieres i torrents que obstrueix el pas de les aigües pluvials, evitant l'afectació dels exemplars d'interès natural.
Finalment, a continuació caldria eliminar el brancatge i arbrat danyat de les zones d'interès cultural, tradicional i natural (fonts, entorn de monuments...)

Tots aquests treballs haurien d'estar efectivament executats abans de l'inicipi de la campanya d'Alt Risc d'Incendis Forestals al Maresme i al Vallès Oriental, prevista pel proper 15 de juny.

Complementàriament, els treballs s'haurien d'executar amb criteris i coneixements tècnics forestals, de manera que la seva execució incrementés el risc d'incendi forestal, l'erosió del sòl o la pèrdua de biodiversitat, a més de millorar l'eficiència de les brigades que han d'operar sobre el territori.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

La FADF Maresme eliminarà les espècies invasores i naturalitzarà el tram final de la riera de Vallalta, al terme municipal de Sant Pol de Mar