X Trobada de Voluntaris de les ADF del Maresme i Vallès Oriental a Vilanova del Vallès

La Federació de les ADF del Maresme i l’ADF Serra de Marina amb col•laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, ja tenen organitzada la X Trobada de les ADF del Maresme pel proper 21 de març, a les 9:00h a Pavelló d’Esports Municipal DE vILANOVA DEL vALLÈS, amb la presència de 180 voluntaris i voluntaries.

L’objectiu de la Trobada és reunir totes les entitats, cossos, autoritats i voluntariat relacionats amb la prevenció i extinció d’incendis per a intercanviar idees, opinions, experiències relacionades amb aquest àmbit.

Amb l’acte de la Trobada volem donar a conèixer la feina i valorar les accions que realitzen les ADF en el territori en l’àmbit de la prevenció i extinció d’incendis, aspecte important pel manteniment del nostre espai natural i la protecció de la natura.

La Federació de les ADF és una de les primeres entitats de voluntariat del Maresme i Vallès Oriental amb més de 500 voluntaris, tan pel que fa a nombre de persones, però també en quan a equipament, formació, activitats i dedicació. L'any 2009, per citar-ne un exemple, van fer més de 30.000 quilometres de vigilància i 10.000 hores de voluntariat, participant en períodes d'emergència com les ventades, els incendis forestals i els aiguats.

La Trobada estarà presidida per l’Alcalde de Vilanova del Vallès, Oriol Safont. També hi assistirà el Cap del GRAF de la Regió Metropolitana Nord, El Cap dels Mossos d’Esquadra del l’Àrea Metropilitana Nord; el Cap dels Agents Rurals del Maresme i Vallès Oriental; el Sr. Ramon Sala, President del Secretariat de les ADF de Catalunya, el Sr. Joan Aldrufeu, President de la Federació de les ADF del Maresme i tot el voluntariat de les ADF del Maresme. En total unes 200 persones.

La Federació de les ADF del Maresme està formada per 11 ADF que s’estenen per tot el territori del Maresme i part del Vallès Oriental (inclouen 27 municipis del Maresme i 7 municipis del Vallès Oriental), les quals vigilen les gairebé 30.000ha forestals present en aquest territori, amb 500 voluntaris i voluntàries.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey