Perill! Risc d'incendi forestal als nostres boscos per la falta de manteniment d'alguns trams de línies elèctriques

Tot i que el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals obliga a tenir les xarxes de conducció elèctriques que travessen les zones forestals amb un seguit de condicions de manteniment de vegetació, com que les bases dels pals han d'estar netes de vegetació, que no hi poden haver branques tocant els cables de corrent o arbres amb risc de caure sobre aquestes, hi ha al nostre territori diferents línies que incompleixen aquesta normativa. Hi ha alguns trams que s'ha mantingut la vegetació, però en d'altres, no.

Així, hem pogut trobar mostres a Mataró, Vilanova del Vallès o Dosrius, entre d'altres. Aquí en teniu un exemple a Can Bosc, a Vilanova del Vallès: brucs, estepes, romanís... espècies d'alta imflamabilitat estan tocant al peu de la torre elèctrica. Des d'aquí demanem a la Generalitat de Catalunya que actui poer evitar que les xarxes elèctriques siguin també un punt de risc davant dels incendis forestals.

Si veieu algun tram en mal estat, us demanem que contacteu i informeu als agents rurals, al telefon 93 750 06 27. Junts evitarem els incendis forestals.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey