Els responsables de les línies elèctriques no pagaran pels incendis que van cremar el Bages al 1998

(diariforestal.com) El responsable de la línia elèctrica no haurà de pagar pels boscos cremats al BagesEn una primera sentència se l'obligava a indemnitzar amb 10,8 milions a 24 propietaris forestals pel gran incendi del 1998El Tribunal Suprem va absoldre la setmana passada el responsable de la conservació de la línia elèctrica que va provocar el gran incendi del Bages del 1998 de pagar als propietaris dels boscos cremats. L'Audiència de Barcelona va considerar Agustí M.L. responsable en concepte d'autor dels delictes d'incendi forestal per imprudència greu, lesions i danys. Una interlocutòria del 2008 va revocar-ho parcialment i el va considerar responsable d'una falta de lesions per imprudència lleu. El condemnat va presentar un recurs en considerar que si va ser absolt del delicte d'incendi i del de danys no se li pot exigir la responsabilitat civil. El Suprem estima aquest punt i diu que només s'ha de fer càrrec dels danys dels 3 ferits.


L'incendi va cremar 17.781 hectàrees, 12.500 de les quals forestals, va provocar tres ferits i 24 perjudicats. La sentència va obligar a indemnitzar a 24 propietaris forestals amb uns 10,8 milions d'euros.

Segons la sentència de l'Audiència, després del judici amb jurat del desembre del 2008, la línea elèctrica d'alta tensió de Fecsa a la zona del cementiri nou d'Aguilar de Segarra estava en "evident mal estat", ja que era del 1913, tenia cables de terra tallats i les torres estaven rovellades. Agustí M.L.R., cap de zona des de pocs dies abans de l'incendi, va ser condemnat a dos anys de presó per delictes d'incendi forestal per imprudència greu, lesions i danys, igual que un altre responsable de l'empresa. Tots dos havien de fer-se càrrec de part de les indemnitzacions.

La sentència va ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el juny del 2009 va revocar la pena de presó per Agustí M.L.R. i va rebaixar la pena a una falta de lesions per imprudència lleu.

Ara, el Suprem ha considerat que no es pot fer pagar indemnitzacions per danys a l'acusat si només ha estat condemnat per lesions.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ampli dispositiu de les ADF del Maresme i sud-est del Vallès Oriental per la nit de Sant Joan