VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!

Hem usat aquesta frase del rei Jaume I perquè avui ens seria molt útil per fer-la servir davant les empreses elèctriques i algunes de les administracions que tenen la responsabilitat de vetllar perquè aquest país funcioni. Tot i que la paraula "cavallers" és massa amable per utilitzar-la amb segons qui.

Com pot ser que passats 6 dies d'una nevada que no va ser res de l'altre món, encara hi hagi milers d'abonats arreu de Catalunya sense llum, i que al Maresme i Vallès Oriental i a tota la nació hi hagi desenes de carrers amb el cablejat elèctric per terra, sense electricitat i sense saber quans dies tardaran en arrenjar aquest dissori?

Des d'aquest blog ja hem dit altres vegades que el manteniment de les xarxes elèctriques és deficitari, no només a nivell de la prevenció d'incendis forestals, si no en general. No en va, diversos Ajuntaments maresmencs i vallesans, la Diputació de Barcelona i les pròpies ADF, hem vingut denunciant repetidament el mal estat de moltes de les línies elèctriques d'aquest territori.

Ara, més d'un miler d'arbres han caigut damunt la xarxa elèctrica a Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta... Concretament, és en aquest municipi on l'Alcalde, Jaume Borrell, indignat, ha confirmat amb veu ferma i clara que "no hi ha manteniment de la xarxa elèctrica".

Nosaltres ja jo haviem avisat. Abans es cremaven boscos i camps... Ara, a més, es deixa milers de persones sense llum... A veure que passarà a partir d'ara, quan abans de les nevades hom deia que es reduirien significativament les inversions de manteniment de les esteses elèctriques... Encara més? I els polítics que en son responsables, com actuaran ara perquè això no torni a passar? En voleu més? Mireu qualsevol mitjà de comunicació acatlà d'aquests dies, o cliqueu el link adjunt:
http://www.naciodigital.cat/noticia/14195/alcaldes/carreguen/contra/electriques

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey